O nás » Stalo se v roce 2016 » Ukončen projekt NROS - Pomozte dětem

Ukončení projektu NROS - Povídej a hraj si se mnou!!!

Farní charita Roudnice nad Labem ukončila realizaci projektu „Povídej a hraj si se mnou“, který finančně podpořila nadace NROS ze sbírkového programu Pomozte dětem.

Díky této podpoře mohla charita již od listopadu 2015 a v celém roce 2016 nabízet maminkám, ubytovaným v azylovém domě pro matky s dětmi, metodu „Videotrénink interakcí“.

Maminky z azylového domu v rámci této metody získaly podporu při péči a výchově svých dětí. Prostřednictvím práce s videozáznamy běžných situací svých rodin měly podpořené matky možnost sledovat a učit se, co pomáhá utvářet dobrý kontakt s dětmi a co děti nejvíc potřebují. Díky „videotréninku“ se maminky z azylu dětem více věnovaly, více si s nimi hrály, učily, podporovaly je v tom, co děti baví a co jim jde.

„Videotrénink mi pomohl uvědomit si, že mě moje dcera stále hodně potřebuje a už jenom to, že jí věnuju pozornost, jí hodně pomáhá. Dnes mám s dcerou větší trpělivost, protože jí víc rozumím a nemusím se při výchově tolik rozčilovat“, usmívá se maminka, která „videotrénink“ během pobytu v azylovém domě využila.

Díky programu Pomozte dětem bylo podpořeno 6 matek s celkem 13 dětmi, za což tímto nadaci NROS děkujeme.